AFK eller “away from keyboard” er en Bergensk stencilkunstner som startet som gatekunstner 2013, men var kunstinteressert allerede fra ung alder. AFK er kjent for å bruke utradisjonelle farger som rosa og lilla i ellers monokrome stenciler, og bruker også tekst i forbindelse med bildene han maler.

Motivene er ofte barn og eller dyr. Et av de første muralene han laget er “Regn”, som kan sees i Kong Oscarsgate i Bergen I 2014 malte han “Stolen child” på Danmarksplass og “Ice Diamond” på Ulrikken Et av de mest likte pastupene var “Awakening” fra 2016, som ble overmalt av Veivesenet etter noen dager, til store protester fra Bergens befolkning I 2017 malte han Norges lengste kunstverk for Comfort hotell Bg Airport, “Empire Of Sweet dreams” I seinere tid er kunsten blitt mer politisk inspirert og samfunnskritisk.

Han var i 2018 en av de inviterte kunstnerne til Nuart festivalen i Stavanger. I 2018 lagde han ” Making a martyr”. En pasteup av en naken Listhaug på et kors, som ble hatet og elsket. Det ble senere stjålet og solgt for store penger som ble donert til kreftsaken. AFK har i senere tid laget flere kunstverk som er inspirert av “Free Press” i verden Han var en av kunstnerene som var med på “TSRB2019 Gatekunst” på skur 14. I 2020 var kunstneren med på et event, “Kjenn deg selv”.

Han har utsmykket mye i Bergen og i flere andre byer i Norge. Kunstverkene hans kan også sees i Italia, Spania, Storbritannia, Dubai, Danmark, Litauen, Australia og Frankrike I seinere tid er kunsten blitt mer politisk inspirert og samfunnskritisk. En av de mest aktive kunstnere ute på gaten i dag. ..

Tekst av: Ivar Ielka Ellingsen