Dolk eller Andreas Hamran Færø er en Bergensk stencilkunstner og gallerikunstner født 1977. Han startet som gateartist i 2003. Dolk har utdannelse fra maskin og mekanikk i Bergen, og har studert grafisk design i Melbourne.
Dolk ble inspirert til å lage stencilkunst etter at Banksy besøkte Bergen på starten av 2000-tallet. Etter å ha laget mange ikoniske verk i bergensgatene, har Dolk fått internasjonal suksess både i gater og gallerier.
I 2008 gjennomførte Dolk og Pøbel prosjektet Ghetto Spedalsk i Lofoten, som gikk ut på å male heldekkende stensiler på bortimot 20 fraflyttede hus.
I 2010 laget Dolk tre kunstverk til det da nyåpnede Halden fengsel, verkene dekker veggene i luftegården.
Samme år fikk Dolk og Pøbel pryde både Jernbanestasjonene på Oslo S og Trondheim S. med ulike verk fra sin karriere.
I 2011 holdt Dolk sin første separatutstilling i Oslo-galleriet OSL Contemporary, der han stilte ut ni lerreter.
I 2013 hadde han sin første separatutstilling i Bergen på Galleri S.E.
Motivene hans er ofte pop-kulturelle referanser satt inn i en humoristisk og kritisk kontekst. Dolks verker kan sees på vegger i byer som Bergen, Berlin, København, Barcelona, Oslo, Lisboa, Stockholm, Praha, Melbourne, New York og Tokyo. Siden 2007 har Dolk ved siden av å kun male på gaten tatt steget inni gallerier og auksjonshus.
Har flere år vært gjeste-artist på Nuart festivalen i Stavanger.
I 2016 skiftet han stil fra stensilkunstner på gaten til galleri kunstner med åpning av 2 separatutstillinger. “Rip on” og “Rip off”. Er også kjent for å la publikum ripe opp en ny Lamborghini som en del av kunsten sin.
I desember 2018 avslørte Dolk sin identitet.